+48 18 477 82 22
Napisz do nas
Podaruj prezent
Pensjonat
Blog

KULINARNE INSPIRACJE MISTRZÓW

Kaszanka panierowana w panko/ jabłko/ miód/ cydr/ bekon/ tapioka/ oliwa truflowa/ wiśnia

 

Składniki na 1 porcje:

  • 100 g kaszanki
  • 100 g jabłka
  • 0,05 g tapioki
  • 100 g bekonu
  • 1 łyżeczka miodu "lipowego"
  • 0,50 ml cydru jabłkowego
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej
  • 0,05 g maltodekstryna
  • 100 g wiśni świeżych bądź mrożonych
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 jajko
  • 0,02 g szafranu
  • 100 ml wina czerwonego słodkiego
  • 100 ml oleju rzepakowego

 

Sposób wykonania:

Kaszankę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy małe kulki i następnie obtaczamy w jajku i panko ( czynność tą powtarzamy dwa razy ). Smażymy na gorącym oleju rzepakowym do zarumienienia się. Jabłko obieramy kroimy na 3 części, w tym przypadku na "listki " i marynujemy je w miodzie i cydrze ( miód i cydr gotujemy a następnie studzimy ) Bekon kroimy na cienkie plasterki, przekładamy na suchą i zimna patelnie i wysmażamy na tzw. chipsy ( nadmiar tłuszczu odlewamy, aż do momentu chrupkości bekonu ). Do garnka wlewamy wodę, solimy i dodajemy szafran, gdy woda się zagotuje wsypujemy tapiokę, gotujemy aż do miękkości. Następnie wykładamy tapiokę na pergamin do momentu ostudzenia. Maltodekstrynę łączymy z oliwą truflową i delikatnie mieszamy, aż składniki się ze sobą połączą. Wiśnie podsmażamy na patelni z dodatkiem wina, miodu i rozmarynu, gdy wiśnie będą miękkie blenderujemy na jednolitą masę. Układamy wobec własnej wyobraźni.

A oto nasza propozycja

Życzymy smacznego 

 

 

 

 

 

 

 

PRZYJĘCIA OKAZJONALNE

HOTELOWA CUKIERNIA

TORTY

  • weselne, urodzinowe, jubileuszowe,
  • na chrzest, na komunię,
  • dla dzieci i inne

CIASTA

  • czekoladowe, biszkoptowe, marchewkowe, jogurtowe, ucierane z owocami i kruszonką
  • sernik, makowiec, orzechowiec, szarlotka, piernik, babka

DESERY

Tarty, babeczki, rogaliki, ciasteczka kruche, muffinki, melanż czekoladowy, sweet shoty

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij