+48 18 477 82 22
Napisz do nas
Kup voucher
Rezerwuj online
O hotelu
Blog

Luksusowy Hotel SPA w górach Beskidu

Idealne miejsce na wypad w góry? Hotel SPA w górach dla wymagających? Weekend w górach w popularnej miejscowości Muszyna? Hotel z basenem, który spełni wymagania nawet najbardziej wymagających Gości? Zapraszamy Państwa do Hotelu Klimek, który stanowi niezwykle komfortowy hotel przyjazny rodzinie!

Hotel Klimek **** SPA. Z serca gór Beskidu Sądeckiego, z doliny potoku Szczawnika i Popradzkiego Parku Krajobrazowego zapraszamy Państwa na wypoczynek do miejscowości Muszyna Złockie. Dla Gości ceniących relaks, chcących poświęcić czas na odnowę biologiczną, rodzinny wypoczynek w górach, lubiących sport i turystykę przygotowaliśmy idealną ofertę.

Nasz hotel SPA w górach to ekskluzywny obiekt dla wymagających. Dbając o Państwa wypoczynek, zapewniamy najwyższą jakość usług, dyskrecję oraz pełen komfort. Dłuższy wypoczynek czy nawet odprężający weekend w SPA w górach to świetna okazja, by zregenerować ciało i ukoić ducha. Z myślą o tym proponujemy indywidualne programy zabiegów SPA & Wellness. Połączenie luksusowego SPA z unikatowym mikroklimatem Muszyny, krystalicznym powietrzem, dostępem do wód mineralnych sprawia, że pobyt w Hotelu Klimek **** SPA jest naprawdę wyjątkowy.

Z hotelu możemy podziwiać widok na malownicze pasmo Jaworzyny Krynickiej. Wędrówki górskimi szlakami, liczne zabytki i atrakcje regionalne pozostawią niezapomniane wspomnienia. W sezonie letnim na terenie naszego miasta dużym powodzeniem cieszy się kompleks basenów odkrytych "Zapopradzie". Zimą zapraszamy na stoki Jaworzyny Krynickiej i Wierchomli. Doskonałe warunki do uprawiania sportów zimowych w połączeniu z naszym kompleksem SPA gwarantują udany pobyt. Zapraszamy Państwa na rodzinne wakacje SPA, weekend SPA dla dwojga, po prostu do SPA w górach!

Oprócz zabiegów dla ciała i duszy, komfortowych pokoi i kuchni, zapraszamy także do organizacji konferencji w górach. Miłośnikom aktywnego wypoczynku polecamy natomiast hotelowy aquapark, bilard, siłownię oraz białe szaleństwo na świeżym powietrzu. W pobliżu Hotelu Klimek SPA znajdziecie Państwo wyciągi i stacje narciarskie - Krynica Zdrój, Jaworzyna Krynicka, Wierchomla i inne. W okresie letnim proponujemy tenis, siatkówkę plażową i nordic walking.

SPA w górach to nie tylko wypoczynek. Dla biznesu przygotowaliśmy warunki do spotkań, szkoleń i prezentacji idealne na fachowe konferencje w górach, specjalnie przystosowane do organizacji dużych imprez. Wyposażyliśmy je w nowoczesną infrastrukturę techniczną, profesjonalne systemy nagłaśniające i multimedialne. Organizując w Hotelu Klimek **** SPA kongres, konferencję, szkolenie czy event zapewnimy Państwu pełną obsługę oraz szereg dodatkowych atrakcji dla uczestników imprez.

Prosimy Państwa o zamieszczanie opinii o hotelu na portalach i forach społecznościowych: Tripadvisor, Facebook i innych. Zachęcamy do częstych odwiedzin serwisu, na którym proponujemy liczne promocje. Zapraszamy!

Jesteśmy pewni, że Hotel Klimek spełni Państwa oczekiwania, niezależnie od tego czy planują Państwo wyjazd pełen wrażeń, poszukują hotel spa czy komfortowe noclegi. Muszyna i Krynica zapraszają serdecznie na niezapomniany urlop!

Wszystkim, którzy poszukują miejsca kameralnego polecamy pensjonat w górach. Zapraszamy do uroczego Pensjonatu **** Klimek, sąsiadującego z Hotelem.

Skorzystaj z wyjątkowych okazji Pensjonatu **** Klimek!

Hotel SPA w górach? Wybierz Hotel Klimek SPA w Muszynie. Zapoznaj się z ofertą Hotelu!

 

Beskidy czekają! Sprawdź pakiety i rezerwuj już dziś!

tel.: + 48 18 477 82 22

email: recepcja@hotel-klimek.pl

Serdecznie zapraszamy!

14 Paź

Z dbałością o zdrowie i smak

Zwracamy uwagę na to, co jemy. Ma być nie tylko smacznie, ale także zdrowo. Dlatego do łask wróciły domowe przetwory. 

Slow food to ruch, który powstał w latach 80. jako alternatywa dla coraz szybszego tempa życia, promuje tradycyjne podejście do jedzenia. Co oznacza tradycyjne podejście do jedzenia? To m.in. stawianie na zdrową żywność, wytwarzaną z poszanowaniem ekologii i praw pracowników, celebrowanie posiłków, dbanie o ich jakość.

Moda na przetwory

Agata z Nowego Sącza pracuje w dużej korporacji w dziale HR. Jej szef jeszcze w marcu zdecydował o przejściu na zdalną pracę. Agata mówi, że pracując w domu ma trochę więcej czasu, dlatego zaczęła się interesować gotowaniem, pieczeniem i robieniem przetworów. - Przypomniała mi się moja babcia, która od wiosny do jesieni kisiła, marynowała i suszyła różne owoce i warzywa. Do dziś pamiętam smak jej gruszek w occie, które podawała do mięsa i soku malinowego do herbaty, który robił się gęsty jak galaretka - opowiada Agata.

Agata mówi, że ma zwyczaj magazynowania słoików po majonezie, ogórkach kiszonych, itd., teraz bardzo się przydały. - Mam już ze sto słoików z różnymi przetworami. Zrobiłam domowy przecier pomidorowy, marynowaną sałatkę z zielonych pomidorów, kiszone ogórki, powidła śliwkowe z dodatkiem czekolady - wylicza Agata. Mówi, że po wielu godzinach spędzonych przed komputerem stanie przy kuchni okazało się świetną formą relaksu. Poza tym, wszystkie przetwory jej się udały, rodzina jest zachwycona, więc ma powody do satysfakcji. Jest jeszcze inny pozytywny aspekt jej nowej pasji - na portalach społecznościowych poznała innych pasjonatów, z niektórymi nawet udało jej się już spotkać.

Zdrowie ze słoików

Domowe przetwory są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Zrobione w domu kiszone ogórki mają bardzo niewiele kalorii, za to wiele właściwości zdrowotnych. Zawarte w nich substancje poprawiają pracę układu pokarmowego, obniżają poziom cholesterolu we krwi, stymulują układ odpornościowy, co ma niebagatelne znaczenie w związku z epidemią koronawirusa i zbliżającym się sezonem grypowym. Podobne właściwości mają także inne kiszonki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób decyduje się np. na to, by robić w domach kiszoną kapustę, tak jak to się kiedyś robiło. Wbrew pozorom, wcale to nie jest takie trudne i pracochłonne. Jedni lubią kapustę drobno poszatkowaną, inni wręcz przeciwnie, w większych kawałkach. Są tacy, którzy nie wyobrażają sobie kapusty bez dodatku marchewki, inni wręcz przeciwnie, uważają, że absolutnie nie powinno jej tam być. W domu można zrobić dokładnie taką kapustę, jaką się chce. Kisić można także inne warzywa, np. pomidory, kalafiora, kalarepę.

Zdrowe są nie tylko kiszonki. Wiele właściwości mają np. domowe soki owocowe. Herbata z sokiem z malin świetnie rozgrzewa, działa napotnie i obniża gorączkę. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, znacznie lepiej sięgnąć po domowy dżem czy powidła śliwkowe, niż po ciastka czy czekoladki.

Dary lasów i ogrodów

Wybierając owoce i warzywa sprawdzajmy, czy są świeże i zdrowe. Najlepiej wybierać te od lokalnych dostawców, a już ideałem będzie zebranie np. malin w lesie. W hotelu „Klimek” w Muszynie także nie próżnowano, załoga zbiera różne dary lasów, sadów, ogrodów, przetwarza, zamyka w butelkach i słoikach wykorzystując tradycyjne receptury naszych babć.

Hotel może się pochwalić pysznymi sokami: z malin, z czarnej porzeczki, z rokitnika, a także takimi słodkościami, jak powidła śliwkowe, dżem truskawkowy, dżem brzoskwiniowy. Powstają także przepyszne przetwory warzywne, jak ogórki kiszone, patison marynowany czy dynia marynowana. Warto wybrać się do „Klimka” na kulinarną ucztę. Tym bardziej, że jesień w Beskidzie Sądeckim to najpiękniejsza, najbardziej kolorowa pora roku.

 

 

 

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij